Over de E-learning cursus Basiskennis gevaarlijke stoffen

Medewerkers die frequent of incidenteel met gevaarlijke stoffen werken moeten volgens de wet kennis genoten te hebben van gevaarlijke stoffen. Met de E-learning cursus Basiskennis gevaarlijke stoffen kunt u uw medewerkers laten opleiden zonder dat het ten koste gaat van de produktie – of diensturen. U heeft nu dus niet langer een excuus om uw medewerkers niet te scholen. De cursus wordt gepresenteerd in overzichtelijke en uitgebreide online presentaties. Naast de Nederlandstalige cursus, die zowel voor Nederland alsook België geschikt is, is er inmiddels ook een Engelse en Poolse versie van de cursus, zodat ook uw buitenlandse medewerkers deze cursus kunnen volgen.

Deze online cursus bestaat uit een viertal modules:

  • Wet – en regelgeving opslag, vervoer en het gebruik van gevaarlijke stoffen.
  • De indeling volgens de GHS en ADR alsmede de eigenschappen van stoffen.
  • De functie-eisen met het opstellen van vrachtbrieven, de inslagcontrole, 1000 puntentabel, stoffenscheiding etc.
  • Het omgaan met calamiteiten met gevaarlijke stoffen.

Iedere module wordt afgesloten met een praktijk-vragenlijst. Na afloop van de cursus van de laatste vragenlijst en mits een voldoende ontvangt de cursist het Certificaat Basiskennis gevaarlijke stoffen.

Voor wie

Iedereen die incidenteel of frequent werkt met gevaarlijke stoffen. Of je nu magazijnmedewerker bent, laborant, preventieadviseur, bij een overheid of ziekenhuis werkt, deze cursus is geschikt voor iedereen. Deze cursus voldoet tevens aan hoofdstuk 1.3 van het ADR voor de magazijnmedewerkers en koeriers (1000 puntentabel).

Vooropleiding

Een vooropleiding is niet vereist. Dit is een cursus basiskennis gevaarlijke stoffen en is goed te doen voor iemand die er zich voor inzet. We hebben daarom ook specifiek geen tijdsduur verbonden aan de cursus.

Cursusduur

Minimaal 4 uur. Wij raden aan dit te verdelen in twee avonden en iedere keer 2 modules en 2 vragenlijsten door te nemen of vier avonden en dan 1 module met vragenlijst in te vullen.

Kosten

Het tarief voor de cursus is 99,- per cursist. Bij meer dan 10 kandidaten geldt een korting. Mail dan even met Educations@safetynet-nederland.nl

Inschrijven

Na de inschrijving op de volgende pagina ontvangt u een bevestiging dat u cursisten heeft opgegeven voor de cursus. U ontvangt vervolgens een rekening van de cursuskosten. Na betaling ontvangen alle cursisten een persoonlijke login per mail.

Aanrader? Jazeker! De cursus werd al door vele cursisten gevolgd en goed gewaardeerd. Makkelijker kunnen we het niet maken.

Geef nu uw medewerkers op: klik hier: Registratiepagina.

Bedrijfsaccount

Bedrijven die jaarlijks meer dan 10 cursisten aanmelden en / of die behoefte hebben aan een aangepast Menu, omdat ze eigen documenten zoals een procedure willen laten toevoegen, kunnen ook kiezen voor een bedrijfsaccount. Naast de kosten van de cursusdeelnemers (staffelkorting) betaalt u hiervoor  € 149,- ex btw per jaar. Uw cursisten loggen dan in via uw logo op de loginpagina, waarna ze in uw (op maat) menu komen. Indien gewenst kan ook de cursus op maat gemaakt worden. Hiervoor geldt een uurtarief van € 95,- per uur.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us